کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی

*معرفی رشته ادبيات فارسي
در رشته زبان و ادبيات فارسي و در مقطع كارشناسي ارشد دانشجويان با نظم و نثر فارسي، تاريخ ادبيات و همچنين نظم و نثر عربي بيش از پيش آشنا مي‌شوند. كساني كه رشته تحصيلي‌شان در دوران كارشناسي نيز ادبيات فارسي بوده است، در مقطع ارشد نيز همان درس‌هاي مقطع كارشناسي را به گونه‌اي تخصصي‌تر دنبال مي‌كنند. اما در رابطه با رشته‌ي «ادبيات مقاومت» بايد گفت كه اين رشته مدت زمان كوتاهي است كه به جمع رشته‌هاي دانشگاهي اضافه شده است و تنها در دانشگاه شهيد باهنر كرمان تدريس مي‌شود. اين رشته به شيوه‌اي تخصصي،‌دانشجويان را با ادبيات پايداري ( يا همان مقاومت) آشنا مي‌كند. در واقع دانشجويان در طول تحصيل خود بيشتر با ادبيات هشت ساله دفاع مقدس ايران و همچنين با ادبيات پايداري كشورهايي چون فلسطين، لبنان، سوريه،‌افغانستان، عراق ، بوسني و هرزگوين، آمريكاي لاتين و ديگر ملل آشنا خواهند شد.
زبان و ادبيات آيينه فرهنگ و تمدن ملت‌هاست. با آشنا شدن با هر زبان و ادبياتي به گونه‌اي با زندگي و احوالات مردمان آن سرزمين آشنا مي‌شويم. ادبيات فارسي نيز آيينه‌اي است تمام‌نما از شيوه معيشت، طرز فكر، انديشه‌هاي فلسفي، عقايد و آراي مذهبي و اخلاقي،‌آداب و رسوم و مانند آن‌ها، براي آشنايي با اين رشته بايد به اين نكته توجه داشت كه گرچه زبان فارسي ، زبان مادري ماست اما خواندن آن به عنوان يك رشته‌ي دانشگاهي چندان كار آساني نيست چرا كه بايد به شيوه‌اي تخصصي با اين رشته آشنا شويم. در اين رشته دو بخش زبان و ادبيات فارسي مورد بررسي قرار مي‌گيرند. كه زبان فارسي شامل زبان‌شناسي،‌دستور زبان، اصول نگارش و ويرايش و ادبيات شامل سبك‌شناسي ، نقد ادبي، انواع ادبي، تاريخ ادبيات، بديع، معاني، بيان، عروض و نيز متون نظم و نثر كلاسيك مي‌شود.

• اشکان علمداری

[ 1395/11/30 20:46:47 ]

با سلام می خواستم بپرسم با کارشناسی ارشد ریاضی می توان در آزمون دکتری ادبیات فارسی شرکت کرد؟

درود بر شما

در صورتی که رشته تحصیلی کارشناسی تون با رشته که در دکتری می خواهید ادامه دهید مرتبط باشد در غیر از این صورت خیر نمی توانید در دکتری ادبیات فارسی شرکت نمایید.
    پیروز و سربلند باشید
    سپاس

• الی

[ 1395/10/16 13:11:46 ]

سلام لطفا راهنمایی کنید کارشناسی برق خوندم میخواستم بدونم اگه ارشد ادبیات بخونم میشه برای دکتری رشته برق انتخاب کنم؟؟؟ با تشکر

بله مشکلی نداره به شرطی که بتونه مصاحبه رو به درستی مدیریت کنه

• م.الف

[ 1395/08/02 13:51:29 ]

با سلام من در دوره کارشناسی در رشته ی حسابداری تحصیل کردم. الان پنج سال از اتمام دوره ی کارشناسیم میگذره و تصمیم گرفتم که برای ارشد بخونم. اما میخوام تو رشتهی ادبیات فارسی ادامه تحصیل بدم. چقدر امکان موفقیت دارم و آیا میتونم تو دانشگاه های تهران قبول شم یا نه؟

بله امکان  تغییر رشته وجود دارد.
    با تلاش و برنامه ریزی امکان رتبه برتر شدن وجود دارد فقط بستگی به میزان همت و تلاشتان دارد.
    با توجه به اینکه تغییر رشته ای هستین نیازمند تلاش بیشتری می باشد

• عالیه

[ 1395/07/12 16:22:8 ]

با عرض سلام میشه با کارشناسی تاریخ ارشد ادبیات داد ایا اینده ای هم دارد ؟

بله امکانش هست

• مریم

[ 1395/07/06 9:17:15 ]

سلام رشته تحصیلی من در مقطع کارشناسی علوم تجربی بوده و امسال تصمیم دارم در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل بدهم .ولی میخواهم رشته خودم را عوض کنم و ادبیات فارسی بخوانم. نمیدونم چه کار باید انجام بدهم. ممنون میشم راهنماییم کنید سپاسگزارم

با سلام و روزبخیر

ما برای شما پکیج کامل خدمات ادبیات فارسی رو داریم میتونید با شماره 8506 تماس بگیرین تا اطلاعات کامل تری در مورد کتابها و آزمونها به شما داده بشه

• معصومه کرمیان

[ 1395/07/05 14:4:34 ]

سلام.من با رتبه 895 مجاز به انتخاب رشته ادبیات فارسی در دوران روزانه و شبانه شدم.دوره شبانه رو قبول شدم برا شهر خودم خرم اباد میخواستم بپرسم اگه تو تکمیل ظرفیت شرکت کنم امکانش هست روزانه خرم اباد قبول شم؟

با سلام و روزبخیر

دوست عزیز با این رتبه بسیار بعید است بتوانید در دانشگاه روزانه سراسری پذیرفته بشوید.

• محدثه .م

[ 1395/06/27 10:58:20 ]

احتمال اینکه در تکمیل ظرفیت پیام نور و یا غیر انتفاعی قبول شوید بسیار زیاد است.

• فرهاد

[ 1395/06/06 4:13:55 ]

سلام آیا با وجود فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه پیام نور امکان تحصیل مجدد همان رشته در مقطع ارشد دانشگاه سراسری وجود دارد یا خیر؟ ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید

بله
    چون در دوره پیام نور شهریه پرداخت کرده اید جز دوره های روزانه محسوب نمیشود بنابراین میتوانید در دوره روزانه دیگری پس از فارغ التحصیلی از دوره نخست، ثبت نام کنید.