شماره آزمون |
فهرست مطالب |
25% |
زبان عمومی و تخصصی: کل مطالب |
اول |
خاکشناسی: 1- تعریف و چگونگی تشکیل خاک 2- عوامل تشکیل دهنده خاک 3- خواص فیزیکی خاک (بافت ساختمان ـ تخلخل ـ نفوذپذیری ـ تراکم ـ رطوبت ـ رنگ) |
(آزمون اول) |
گیاهشناسی: فیزیولوژی سلولهای گیاهی ـ بافتهای گیاهی ـ ساختمان اندامهای گیاهی – رده بندی |
|
ازدیاد نباتات: ازدیاد جنسی- ساختمان بذر – انواع رکود و نحوه برطرف کردن آن – جوانه زدن و قوه نامیه، ساختار محیط کشت |
|
فیزیولوژی پس از برداشت: |
|
- تنفس ، طبقه بندی محصولات بر اساس الگوی تنفسی، عوامل موثر در شدت تنفسی محصولات، اندازه محصول، دمای محیط، ترکیب هوا، رطوبت نسبی |
|
- مراحل تشکیل ، رشد نمو و رسیدن میوه و تغییرات مهم سن بلوغ و رسیدن میوه ها |
|
- ترکیبات شیمیایی محصولات باغبانی و تغییرات آنها در خلال رسیدن و پس از برداشت ( آب، املاح، کربوهیدراتها، قندها، نشاسته، ترکیبات پکتیکی ، . . . . ) |
|
فیزیولوژی گیاهی: سلولهای گیاهی : اندازه ، شکل ـ تقسیم ـ اندامهای سلول، فتوسنتز ـ عوامل موثر بر فتوسنتز |
|
سبزیکاری و گلکاری: رشد و نمو گیاه، اصلاح نباتات، طبقهبندی، تولید بذر، عوامل محیطی ـ مدیریت خاک ـ آبیاری تناوب ـ کنترل بیماریها و حشرات ـ مقاوم سازی ـ کوددهی، کاشت و نشاء در فضای آزاد، برداشت ـ انبار-عملیات پس از برداشت |
|
تاسیسات باغبانی، گلخانهها ـ شاسی، دما ـ نور ـ بیماریهای فیزیولوژیک گیاهی، ازدیاد گیاهان جنسی و غیرجنسی، گلهای یکساله |
|
میوهکاری: مناطق تولید میوه، مرحله رویشی درختان میوه ،گرده افشانی درختان میوه ، تشکیل و رشد میوه ، شناسایی اندامهای مختلف درختان میوه. شناسایی برخی از گونههای درختان میوه معتدله ( دانهدارها، هستهداران) |
25% |
زبان عمومی و تخصصی: کل مطالب |
دوم |
خاکشناسی: 1- خواص شیمیایی خاک (ترکیبات شیمیایی مواد تشکیل دهنده خاک ـ واکنش خاک ـ پدیده تبادل) |
(آزمون دوم) |
گیاهشناسی: ساختمان اولیه ساقه ـ ساختمان ثانویه ریشه ـ ساختمان ثانویه ساقه ـ رده بندی |
|
ازدیاد نباتات: انبارداری بذر ـ ازدیاد از طریق هاگ ـ ویژگیهای تکثیر رویشی ـ شیمر و انواع آن ـ آپومیکسی، کودها |
|
فیزیولوژی پس از برداشت: تاثیر عوامل قبل از برداشت در کیفیت محصول ( دما، روشنایی رطوبت، عناصر پرمصرف و کم مصرف)، تعیین کیفیت و شاخص های برداشت، عملیات آماده سازی محصول، بستهبندی و حمل و نقل محصول، عملیات بعد از برداشت ـ حمل و نقل گلهای بریده |
|
فیزیولوژی گیاهی: تنفس،آب ـ جذب آب ـ صعود ـ تعرق ـ روابط آب درونی گیاه ـ انتقال مواد محلول، نور ـ فتوپریود ـ فیتوکروم ـ ساعت بیولوژیکی ـ القا گلدهی ـ کنترل فتوپریودی گلدهی ـ اثرات نورهای مصنوعی، آنزیمها: جوانه زدن، رکود، کنترل رشد، |
|
سبزیکاری و گلکاری: مارچوبه، لوبیاها، کلمها، هویج، کرفس، ذرت شیرین، آرتیشو، ریواس، قارچ ها |
|
گلهای چندساله دایمی، برگ سارهایها، چمن و گیاهان پوششی، گیاهان گوشتی و کاکتوسها |
|
میوهکاری: ، سالآوری و تنک گل و میوه، روشهای ازدیاد درختان میوه ، شناسایی برخی از پایه های درختان میوه، مطالعه شرایط محیطی قبل از احداث باغ، شناسایی برخی از گونههای درختان معتدله (خشکبار)، نیمه گرمسیری. |
50٪ اول |
دوره مباحث 25٪ اول + 25٪ دوم |
(آزمون سوم) |
|
25% |
زبان عمومی و تخصصی: کل مطالب |
سوم |
خاکشناسی: 1- خواص بیولوژیکی خاک (موجودات زنده و تأثیر آنها بر خصوصیات خاک) 2- مواد آلی و رابطه آن با خصوصیات خاک 3- حاصلخیزی خاک |
(آزمون چهارم) |
گیاهشناسی: ساختار تشریحی برگ ـ ساختمان گل |
|
ازدیاد نباتات: قلمه و انواع آن – ریشهزایی قلمه و عوامل موثر بر آن – کاربرد هورمون – خوابانیدن و انواع آن |
|
فیزیولوژی پس از برداشت: انبار و سردخانه ها ، تعیین و تشخیص نحوه نگهداری محصول ، بیماریها و ناهنجاریهای فیزیولوژیکی محصولات ، تنظیم کننده های رشد گیاهی |
|
فیزیولوژی گیاهی: عناصر مورد نیاز گیاه : نقش – جذب – انتقال – تثبیت ازت ، هورمونهای گیاهی – کنترل رشد توسط هورمونها ، کنترل – هورمونی، توزیع مواد غذایی در گیاه ، آنزیم ها |
|
سبزیکاری و گلکاری : خیار،سبزیهای برگی،طالبی،پیاز،نخودفرنگی،گوجه فرنگی،سیر،بامیه،پیازچه،تره فرنگی |
|
گلهای شاخهبریده |
|
میوهکاری: عملیات احداث باغهای میوه، شناسایی برخی گونههای درختان میوه گرمسیری و برخی میوه ریز ، عملیات زراعی : هرس ، کاربرد هورمونها و تنظیم کننده های رشد ، رسیدن محصول و برداشت |
25% |
زبان عمومی و تخصصی: کل مطالب |
چهارم |
خاکشناسی: 1- شناسایی و طبقهبندی خاک 2- کلیاتی از تخریب خاک (مختصری از تئوری فرسایش و سایر محدودیتها) |
(آزمون پنجم) |
گیاهشناسی: مورفولوژی ریشه، ساقه و برگ ـ مورفولوژی گل و تنوع آن |
|
ازدیاد نباتات: پیوند و انواع آن – گیرایی و عوامل موثر بر آن – سازگاری پایه و پیوندک – جداسازی (پیاز، کورم و ...) – تقسیم (تقسیم بوته، ریزوم و ...) – ریزازدیادی (کشت درون شیشهای گیاهان) |
|
فیزیولوژی پس از برداشت: انواع انبارها ، روشهای تشخیص و اندازه گیری کیفیت محصول ، اتیلن و رابطه آن با رسیدن میوه ، کیفیت محصولات کشاورزی و عوامل موثر بر آن و روشهای حفظ کیفیت ، رساندن مصنوعی میوه ها |
|
فیزیولوژی گیاهی: نمو رویشی – عوامل موثر بر نمو رویشی ، نموزایشی – عوامل موثر بر نموزایشی ، ریزش اندامهای گیاهی – پیری ، حرکات سریع گیاهی ، محافظت از گیاه |
|
سبزیکاری و گلکاری: فلفل،سیب زمینی،محصولات ریشه ای، سیب زمینی شیرین،هندوانه،بادمجان،اسفناج،کدو،آندیو |
|
برگزینتیها، گلدهنده گلدانی، درونخانهایها، درخچه زینتی، گیاهان بالارونده و متفرقه |
|
میوهکاری: اندازه گیری عملکرد ، فیزیولوژی پس از برداشت، انبارداری و ارزش غذایی میوهها، کود و مقاومت گیاهان ، عوامل محدود کننده، بیماری و آفات، شناسایی برخی از میوههای ریز. |
100% |
جامع |
(آزمون ششم) |
|
100% |
جامع |
(آزمون هفتم) |
|
100% |
جامع |
(آزمون هشتم) |
|