انتخاب رشته رایگان کارشناسی ارشد



انتخاب رشته کارشناسی ارشد

 انتخاب رشته رایگان کارشناسی ارشد و نادرست در مقطع کارشناسی ارشد منجر به از بین رفتن فرصت‌ها جهت پذیرش نهایی می‌شود. بنابراین، در این صفحه ضمن ارائه نکات مهم انتخاب رشته کارشناسی ارشد که می‌تواند کمک خوبی برای داوطلبان باشد، شما میتوانید از نرم افزار تخمین رتبه ماهان به صورت رایگان استفاده کنید.

انتخاب رشته کارشناسی ارشد آن قدر مهم است که می‌تواند سرنوشت داوطلبان را عوض کند:

ممکن است در کنکور کارشناسی ارشد رتبه خوبی کسب کرده باشیم، اما بدون توجه به ظرفیت‌ها فقط دانشگاه‌های سطح ۱ را انتخاب کنیم و شانس پذیرش را از دست بدهیم.

عکس موضوع هم ممکن است رخ دهد، ممکن است رتبه خوبی داشته باشیم، اما با تصور این که دانشگاه‌های سطح ۱ قبول نمی‌شویم، اصلاً آن‌ها را انتخاب نکنیم.

ممکن است رتبه خیلی خوبی نداشته باشیم و انتخاب رشته نکنیم، در حالی که می‌توانستیم در برخی دانشگاه‌ها قبول شویم.

 

فرایند انتخاب رشته کارشناسی ارشد

قابل توجه است که چند سالی است آزمون کارشناسی ارشد سراسری و دانشگاه آزاد ادغام شده است؛ یعنی برای قبولی در همه دوره‌های روزانه، شبانه، پردیس، پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی و دانشگاه آزاد لازم است در آزمونی که سازمان سنجش برگزار می‌کند شرکت کنید. در ادامه نتایج اولیه از سوی سازمان سنجش برای همه دوره‌ها / دانشگاه‌ها اعلام می‌شود.

اگر علاقه‌مند به انتخاب رشته کارشناسی ارشد پیام نور و غیرانتفاعی باشید، لازم است بعد از اعلام نتایج اولیه، کارت علاقه‌مندی انتخاب رشته پیام نور و غیرانتفاعی را جداگانه در سایت سازمان سنجش خریداری کنید. سپس می‌توانید این دانشگاه‌ها را هم در فرم انتخاب رشته خود وارد کنید.

 

برای دریافت مشاوره از پنل تخصصی مشاوره ماهان فرم زیر را پر کنید

ارتباط با موسسه ماهان

همانند سالیان گذشته رتبه های برتر ماهانی هستن

 

 

نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد

داوطلبان عزیز می‌توانند با مراجعه به دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1403 نسبت به مشاهده دانشگاه‌های پذیرنده کارشناسی ارشد رشته خود در دوره های روزانه، شبانه، پردیس، پیام نور، غیرانتفاعی و مجازی و نیز ظرفیت پذیرش اقدام کنند.

سپس به سایت سازمان سنجش مراجعه کرده و با توجه به اولویت‌ها و معیارهای خود نسبت به ثبت حداکثر ۱۰۰ کدرشته‌محل اقدام کنند.

همچنین داوطلبان دانشگاه آزاد می‌توانند واحدهای دانشگاهی دارای پذیرش در رشته خود را در دفترچه انتخاب رشته ارشد آزاد 1403 بررسی کنند.

سپس به سایت مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد مراجعه کرده و بعد از پرداخت هزینه انتخاب رشته، نسبت به ثبت حداکثر ۱۰۰ کدرشته‌محل اقدام کنند. برای انتخاب رشته این دانشگاه نیاز به کد دسترسی انتخاب رشته ارشد دانشگاه‌ آزاد دارد. با استفاده از این که زیر کارنامه اعلام نتایج اولیه ارشد درج شده و کد ملی خود می‌توانید وارد سامانه انتخاب رشته دانشگاه آزاد شوید.

 

تخمین رتبه ارشد


ترتیب اولویت انتخاب رشته ارشد

ترتیب اولویت های انتخابی در فرم اینترنتی انتخاب رشته اثری در کمتر یا بیشتر شدن شانس قبولی شما ندارد.

هر اولویتی در فرم انتخاب رشته که نمره لازم را کسب کرده باشید، قبول می‌شوید چه انتخاب اولتان باشد و چه انتخاب آخرتان! فقط یادتان باشد که در صورت قبولی در یک رشته محل، انتخاب های بعدی شما از بین خواهد رفت و بالاترین اولویتی که قبول شوید ملاک است.

۷ نکته مهم در انتخاب رشته کارشناسی ارشد

فرایند انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری و دانشگاه آزاد مجزا از یکدیگر است. اما برای انتخاب رشته دوره‌های روزانه، شبانه، پردیس، پیام نور، غیرانتفاعی و مجازی لازم است در قالب فرم انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش اقدام نمایید.

۱- علاقه، علاقه و علاقه


مهم‌ترین اصل در انتخاب رشته ارشد علاقه است. شما باید گرایش و دانشگاهتان را دوست داشته باشید تا بتوانید هم دوران تحصیلی خوبی را سپری کنید و هم در آینده، شغلی مناسب پیدا کنید. ترتیب انتخاب رشته تأثیری در بالا و پایین رفتن شانس قبولی شما ندارد، پس به ترتیب علاقه انتخاب رشته کنید.

این بدین معنی است که سامانه انتخاب رشته در هرمجموعه امتحانی و گرایش، اول رتبه داوطلب را بررسی می ‌نماید، یعنی پس از اینکه به رتبه داوطلب رسید انتخاب‌های وی به ترتیب بررسی و قبولی به فرد اعلام می‌گردد.

نکته قابل توجه در اینجا این است که بسیاری از داوطلبان فکر می‌کنند اگر کد رشته‌ای در گزینه اول انتخاب رشته زده شود شانس آن بیشتر است و رفته رفته از شانسشان کم می‌شود که این تفکر کاملاً نادرست بوده و انتخاب اول تاثیری در افزایش شانس نداشته و در سیستم دانشگاه سراسری و حتی آزاد فقط علاقه مطرح می شود و سامانه پس از رسیدن به رتبه شما، همه انتخاب‌ها را از بالا شروع کرده و اولین موردی که در آن قبول شوید را به شما اعلام می‌کند.

۲- منطقی انتخاب رشته کنید.


در هنگام انتخاب رشته کارشناسی ارشد، فقط رشته‌محل‌هایی که فکر می‌کنید شانس دارید را انتخاب نکنید. دانشگاه‌هایی که سطح پایین‌تر هستند را نیز مدنظر داشته باشید. ممکن است رقبایی که رتبه بهتری دارند، به صورتی انتخاب رشته کنند که شانس قبولی در یک دانشگاه را از دست بدهید. بنابراین ریسک نکنید.

البته توجه کنید که چون شما ۱۰۰ انتخاب دارید، حتماً انتخاب‌های بلندپروازانه هم داشته باشید. اما از انتخاب‌های منطقی و نیز انتخاب دانشگاه‌هایی که در بدترین حالت نیز شانس قبولی دارید، غافل نشوید.

۳- برای انتخاب رشته‌های دانشگاه‌های غیرانتفاعی و پیام نور اقدام کنید


با شروع انتخاب رشته، امکان تهیه کارت اعتباری جهت انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه‌های غیرانتفاعی و پیام نور وجود دارد. در این بازه زمانی فرصت دارید کارت را خریداری کرده و نسبت به انتخاب رشته این دانشگاه‌ها اقدام کنید.

۴- اگر جزو رشته‌های خاص هستید، این نکته را بخوانید.


در رشته‌های خاصی که دارای آزمون عملی یا پروژه هستند، قبولی نهایی حاصل از نمره آزمون کتبی و نمره امتحان عملی است. بنابراین اگر داوطلب این رشته‌ها هستید، انتخاب رشته متنوع‌تری داشته باشید. چرا که نمره امتحان عملی در دست اساتید است و هر اتفاقی ممکن است بیفتد. بنابراین حتی اگر رتبه خیلی خوبی کسب کرده‌اید، دانشگاه‌های سطح ۲ و ۳ را نیز مدنظر داشته باشید.

بر اساس اعلام سازمان سنجش، با توجه به مصوبه یازدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در تاریخ ۲۴ فروردین ۹۸ برای داوطلبانی که در دوره روزانه و نوبت دوم (شبانه) مجاز نشوند و یا در فرم انتخاب رشته خود رشته محل‌های دوره‌های غیرانتفاعی، پردیس خودگردان، پیام نور و مجازی را درج کنند و یا برای انتخاب رشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی اقدام کنند، آزمون عملی برگزار نخواهد شد.

۵- محرومیت از کنکور حتی در صورت قبولی در دوره روزانه کنکور ارشد حذف شده است.


اگر چه در حال حاضر حتی پذیرفته‌شدگان نهایی دوره روزانه نیز از شرکت در آزمون ارشد محروم نمی‌شوند، اما اگر واقعا رشته‌محلی را دوست ندارید و یا امکان تحصیل در آن دانشگاه را ندارید، بهتر است انتخابش نکنید. چون ممکن است شانس پذیرش را از افرادی بگیرید که قبولی در آن دانشگاه برایشان ارزشمند و مهم است.

۶- بی‌خیال نرم‌افزارهای انتخاب رشته شوید.


این دست نرم‌افزارها به صورت ماشینی، بدون در نظر داشتن ظرفیت کارشناسی ارشد و نیز شرایط خاص شما و تنها بر اساس رتبه‌های قبولی سال قبل، برای شما انتخاب رشته می‌کنند. بنابراین بهتر است به جای استفاده از این انتخاب رشته ماشینی، برای انتخاب رشته، از کمک مشاور انتخاب رشته کارشناسی ارشد کمک بگیرید.

۷- سهمیه در پذیرش کارشناسی ارشد را جدی بگیرید.


با توجه به ظرفیت دانشگاه‌های مختلف در پذیرش کارشناسی ارشد، کسانی که دارای سهمیه هستند، شانس خوبی برای قبولی دارند. بنابراین این داوطلبان با توجه به ظرفیت سهمیه لازم است انتخاب رشته کنند تا شانس خود را از دست ندهند.

چند تذکر مهم انتخاب رشته کارشناسی ارشد

تعداد ویرایش‌های انتخاب رشته کارشناسی ارشد محدود می‌باشد و در صورت اتمام تعداد دفعات ویرایش، هیچگونه تغییری در لیست قابل انجام نیست. بنابراین توصیه می‌کنیم با کمک مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد به درستی انتخاب‌های خود را انجام دهید تا نیاز به ویرایش چندباره نداشته باشید.
داوطلبانی که در دو رشته شرکت کرده بودند باید تمامی انتخاب‌های خود را در فرم انتخاب رشته سنجش به ترتیب علاقه و اولویت رشته در کنار هم وارد کنند و انتخاب‌های آنها نیز در کل صد انتخاب خواهد بود و انتخاب رشته جداگانه‌ای نخواهند داشت.

برای دریافت مشاوره از پنل تخصصی مشاوره ماهان فرم زیر را پر کنید

ارتباط با موسسه ماهان

همانند سالیان گذشته رتبه های برتر ماهانی هستن


نظرات کاربران

هنوز هیچ سوالی ثبت نشده است .

نظر خودرا وارد کنید!